Foooocus

Met Foooocus bieden we leerlingen een plek midden in de maatschappij door middel van (betaald) werk. Dit vernieuwende onderwijsconcept stelt leren en ontwikkelen centraal.  

Vanaf 14 of 15 jaar kunnen leerlingen op een van onze Foooocus-locaties terecht (Beuningen, Cuijk, Nijmegen of Venray). Deze onderwijslocaties van Foooocus liggen in het centrum van de plaats. Hier volgen de jongeren een passende opleiding en ontdekken wat werken is.  

Samen zoeken we naar bedrijven waar leren en werken centraal staan. Hier brengen leerlingen de meeste tijd door! Denk aan: 

  • (buurt) projecten
  • leer- en werkprojecten
  • bedrijfsbezoeken
  • kortdurende stages
  • stages gericht op blijvend werk

Op deze manier leren leerlingen arbeidsvaardigheden en samenwerking. Daarnaast volgen zij onderwijs en kunnen (deel)certificaten halen. Uiteindelijk kiezen leerlingen een baan die bij hen past.  

De O’s staan voor een duurzame samenwerking tussen

  • Het onderwijsconcept Foooocus is ontwikkeld door Punt Speciaal onderwijsgroep. Het is een uitstroomperspectief voor jongeren. Hierbij wordt uitgegaan van hun interesses en kwaliteiten. Er is één mentor met een kleine groep ondersteuners die de leerlingen onderwijzen, coachen en begeleiden in leren en werken in de maatschappij.

  • Op zoek naar loyale en trouwe (potentiële) werknemers? Leid samen met ons leerlingen op voor jouw bedrijf! Zij leren op jouw werkplek en wanneer een jongere bij je komt werken blijven wij hem/haar begeleiden. Er zijn financiële voordelen voor jouw bedrijf. Bekijk de website van rijksoverheid voor meer informatie hierover.    

  • Foooocus leidt tot maatschappelijke participatie van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze samenwerking leidt tot ondersteuning van de leerling tijdens én na het onderwijs, wat resulteert in duurzame participatie in arbeid. Het netwerk van de vier O’s voorkomt uitval in onderwijs en arbeid. Zo voorkomen we onnodige maatschappelijke uitgaven.

  • In jullie eigen woonomgeving kan jouw zoon/dochter vanaf 15 jaar tegelijkertijd leren en werken. Door bedrijfsbezoeken, klussen en stages leert jouw kind welk werk het beste aansluit. Naast arbeidsvaardigheden en samenwerken leert hij functioneren in de maatschappij. Afgestemd op eigen wensen en talenten!

Wij willen elke jongere optimaal laten participeren in de samenleving met (betaalde) arbeid.