Foooocus

Met Foooocus bieden we leerlingen een plek midden in de maatschappij doormiddel van (betaald) werk. Het is een vernieuwend onderwijsconcept waarbij leren en ontwikkelen centraal staan.  

Vanaf 14 of 15 jaar kun je op een van onze Foooocus-locaties terecht (Beuningen, Cuijk, Nijmegen of Venray). De onderwijslocaties van Foooocus liggen in het centrum van de plaats. Hier volg je een passende opleiding en ontdek je wat werken is.  

Samen gaan we op zoek naar bedrijven waar je leert en werkt. Hier breng je de meeste tijd door! Denk aan: 

  • (buurt-) projecten
  • leer- werkprojecten
  • bedrijfsbezoeken
  • kortdurende stages
  • stages gericht op blijvend werk

Zo leer je arbeidsvaardigheden en leer je samenwerken. Daarnaast volg je onderwijs en kun je (deel)certificaten halen. Daarna kies je een baan die bij je past.  

De O’s staan voor een duurzame samenwerking tussen

  • Het onderwijsconcept Foooocus is ontwikkeld door Punt Speciaal onderwijsgroep. Het is een uitstroomperspectief voor jongeren. Hierbij wordt uitgegaan van hun interesses en kwaliteiten. Er is één mentor met een kleine groep ondersteuners die de leerlingen onderwijzen, coachen en begeleiden in leren en werken in de maatschappij.

  • Op zoek naar loyale en trouwe (potentiële) werknemers? Leid samen met ons leerlingen op voor jouw bedrijf! Zij leren op jouw werkplek en wanneer een jongere bij je komt werken blijven wij hem/haar begeleiden. Er zijn financiële voordelen voor jouw bedrijf. Bekijk de website van rijksoverheid voor meer informatie hierover.    

  • Foooocus leidt tot maatschappelijke participatie van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze samenwerking leidt tot ondersteuning van de leerling tijdens én na het onderwijs, wat resulteert in duurzame participatie in arbeid. Het netwerk van de vier O’s voorkomt uitval in onderwijs en arbeid. Zo voorkomen we onnodige maatschappelijke uitgaven.

  • In jullie eigen woonomgeving kan jouw zoon/dochter vanaf 15 jaar tegelijkertijd leren en werken. Door bedrijfsbezoeken, klussen en stages leert jouw kind welk werk het beste aansluit. Naast arbeidsvaardigheden en samenwerken leert hij functioneren in de maatschappij. Afgestemd op eigen wensen en talenten!

Wij willen elke jongere optimaal laten participeren in de samenleving met (betaalde) arbeid.