Leraar Linawijs

 • Land van Maas en Waal
 • Datum: 13-01-2023
 • Pabo
 • Dienstverband: 0,6

Introductie

Punt Speciaal onderwijsgroep omvat zes scholen voor speciaal onderwijs: Talita Koemi (Nijmegen), De Kom (Druten), De Cambier (Tiel), Mikado (Gennep), Werkenrode School (Groesbeek) en St. Maartenschool (Ubbergen). Wij verzorgen onderwijs voor circa 1.200 leerlingen met een ondersteuningsvraag. Daarnaast coördineert  Partner Passend Onderwijs de specifieke ondersteuning van leerlingen in het reguliere onderwijs. Het bestuursbureau is gevestigd in Malden. 

Omschrijving

Voor een innovatieve onderwijslocatie in Culemborg zoeken we, op basis van vervanging, een leraar voor drie dagen per week, per zo snel mogelijk.

Ben jij iemand die het leuk vindt om innovatief te werken binnen een gemotiveerd team en ben jij empathisch, flexibel, leergierig, geduldig, heb je kennis van autisme en ben jij in staat om ontwikkelingsgericht te werken? En ben je per direct beschikbaar? Dan zoeken we jou!

Wij zoeken voor onze locatie in Culemborg een leraar voor kinderen tussen de 5 en 20 jaar, die vaak al jaren tussen wal en schip vallen en daardoor thuis zijn komen te zitten. We bieden aan hen een integrale vorm van zorg en onderwijs, zodat ze weer in ontwikkeling komen om vervolgens een zo stevig mogelijke plek in de maatschappij te kunnen vinden. Hierbij is maatwerk per kind noodzakelijk en gebaseerd op de zeven pijlers van Linawijs: veiligheid, tijd, flexibiliteit, context, motivatie, rust en aansluiten op ontwikkelingsniveau en behoeften van het kind.

Een Linawijs leraar is iemand:

 • die uitgaat van de motivatie en de mogelijkheden van het kind;
 • die houdt van puzzelen en 'out of the box' denken;
 • die ontwikkelingsgericht kan en wil werken;
 • die een ontwikkelingsaanbod kan ontwikkelen op basis van leerlijnen;
 • die coachingsvaardigheden heeft;
 • die in direct contact goed aansluit bij de kinderen;
 • die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • die creatief is en buiten de gebaande paden kan denken;
 • die kan reflecteren op eigen gedrag;
 • die zich lerend opstelt.

Hoe werken wij?

Als leraar maak je deel uit van het specialisten-team van Linawijs. Er zijn binnen Linawijs vier specialisten: GZ psycholoog, sensorische integratie (SI) therapeut, leraar/autisme-expert en de Linawijs-expert. Alle leerlingen krijgen een integraal aanbod onderwijs en zorg dat zich richt op drie domeinen van de ontwikkeling: sensorische integratie, emotionele ontwikkeling en cognitieve uitdaging

De specialisten binnen Linawijs zijn verantwoordelijk voor ieder hun eigen expertisegebied. Zij zijn heel belangrijk voor het traject dat de begeleider met de leerling doormaakt; ze horen en lezen mee, kijken mee waar mogelijk, analyseren deze informatie en adviseren vervolgens de begeleider bij de aanpak en geven hier input op.  Het aanbod wordt dus gezamenlijk vormgegeven.

Wat ga je doen?

Als leraar ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van een passend onderwijsaanbod voor leerlingen met gemiddeld tot hoog cognitief niveau maar die sociaal-emotioneel op een veel lager niveau functioneren. Er wordt vanuit de motivatie van de leerlingen gewerkt. Hierbij zijn methoden enkel een basis om mee te werken en wordt hiermee de natuurlijke drang om te leren gevolgd. Het aanbod wordt vormgegeven in een stimulerende omgeving. Onderwijs en zorg zijn niet van elkaar te scheiden en alles dat geboden wordt draagt bij aan het kunnen leren en ontwikkelen. Het leren leren en de voorwaarden om tot leren te komen: zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid, emotioneel vrij zijn, staan centraal bij Linawijs. Er is bij de huidige leerlingen veel aandacht nodig om ze zonder overvraging in staat te stellen om te kúnnen leren en ze voldoende cognitieve uitdaging te geven passend bij hun ontwikkelingsprofiel. Als leraar begeleid en coach je begeleiders bij het uitvoeren van het ontwikkelaanbod. Wanneer de leerling hier emotioneel aan toe is, sluit je in direct contact aan bij de leerling.

Dit bieden wij jou

Het gaat om een dienstverband voor 24 tot 40 uur per week. Deze functie is bij ons ingeschaald in schaal LC (cao PO).

Wil je meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linawijs via info@linawijs.nl of kijk op www.linawijs.nl.

Heb je interesse en wil je solliciteren?

Tot en met 15 januari 2023 kun je je cv met motivatiebrief mailen naar Anneke Janssens, via e-mail a.janssens@puntspeciaal.nl.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst.

Solliciteren

Vacature

Upload CV

“Punt Speciaal zet mijn kwaliteiten goed in, laat mij meedenken en geeft mij autonomie en verantwoordelijkheid. Ik heb een veelzijdige baan.”

aldus senior-managementassistent Punt Speciaal.